Pàgines

18 de febr. 2012

Debat sobre la legalització de les drogues

Em pregunto tot sovint a qui interessa la il.legalitat de les drogues, quan a nivell social aquesta té unes repercussions més que visibles en la incidència de la criminalitat i la desprotecció dels drogodependents.


Aquest debat s'està duent a terme a Mèxic, on la criminalitat al voltant de les drogues ens pot sembla increible:


Jo, com encara molta gent, soc una addicta al tabac, tot i ser conscient de les seves conseqüències graciés a les continues campanyes anti que s'han dut i es duen a terme, i que han propiciat que fumar passi de ser un símbol de maduresa i independència (PUBLICITAT DURANT TANTS ANYS) a un símbol de immaduresa i poca responsabilitat individual i col.lectiva, quasi un símbol de marginalitat. La legalitat d'aquesta droga, reportada tan nociva,  ha permés ingressar moltes taxes, regular el seu comerç i us, i tractar sanitariament els seus efectes nocius per a la salut.

Si tan ens preocupa l'efecte nociu de les drogues, hauriem de parlar de la indulgencia d'aquests estats i persones que persegueixen el consum de cannabis, per exemple, i que no s'han preocupat per forçar a les industries tabaqueres a produir uns productes menys nocius, tot i que tenen eines.


Sense anar més lluny, a la universitat d'Alicant van trobar un catalitzador, que disminuïa els efectes tòxics de les cigarretes, al 2007, no he sentit que s'hagi fet rés al respecte,  i segur que se'n podrien fer de coses per que no fossin tan perjudicials, per que no es fa???


La resposta la trobem en el cost, o més ben dit en la reducció dels beneficis, que estan per sobre de tota política i acció estatal, per lo que s'individualitza la responsabilitat i el risc que aquesta adicció comporta. Al respecte és molt interessant un article del dossier de premsa, paraninfo, de la mateixa universitat, del 2009.